0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Zomerstop

De zomer, en met name de zomervakantie, staat vaak in het teken van liefde. En dat is zeker niet geheel onterecht. In de zomerperiode kleden vrouwen zich vaak meer sexy, zijn mensen vaker op pad om gezellige uitstapjes te maken en bij bijna niemand is het begrip ‘vakantieliefde’ totaal onbekend. Dit zijn echter de situaties die gelden op het moment dat mensen vrijgezel zijn, maar hoe pakt dit uit voor mensen met een relatie of huwelijk? Want helaas is het een feit dat veel relaties of huwelijken vlak na de zomer stranden.

Aantrekkelijkheid

In de zomer wordt de kleding van mensen wat bloter, we gaan op het strand liggen en de meeste mensen krijgen een bruin tintje. Ook hebben we door het mooie weer vaak meer energie en bewegen we meer. Dit zorgt vaak voor een betere gezondheid in de zomer. Dit totaalplaatje zorgt ervoor dat we inderdaad in de zomer de beste benadering van het ‘schoonheidsideaal’ bereiken. Dit maakt ons dus automatisch iets aantrekkelijker voor het andere geslacht. Vaak begint deze strijd al enkele maanden van tevoren, doordat de afslankdrankjes of pillen weer volop gepromoot worden. Ook zorgen de toenemende zonnestralen ervoor dat ons libido zich gedurende de zomerperiode oplaadt, als een batterij met zonnecellen.

Vakantie

In de zomerperiode gaan we vaak op vakantie. Soms gaan we met vrienden en soms ook met je geliefde, maar is zo’n vakantieperiode goed voor je relatie? Ja en nee. Op het moment dat je relatie rozengeur en maneschijn is, dan is een vakantie natuurlijk helemaal fantastisch. Lekker samen op vakantie, genieten van het mooie weer,  een andere cultuur en het heerlijke eten. In deze tijd groei je na elkaar toe en je relatie krijgt weer even een nieuwe boost. Thuis zijn jullie namelijk beiden erg druk en een vakantie zorgt ervoor dat je weer even helemaal met z’n tweeën bent, perfect! Toch kan een vakantie ook de verkeerde uitwerking hebben. Op het moment dat een relatie al niet meer helemaal lekker loopt, zijn er vaak irritaties. Dit kan je vaak langere tijd uithouden, doordat je thuis je eigen ding  doet, zoals omgaan met vrienden, sport en werk. Op een vakantie ben je echt helemaal op elkaar aangewezen en dit zorgt er voor dat er ook meer ruimte is voor die irritaties die thuis misschien niet naar voren komen. Helaas kan dit ervoor zorgen dat de vakantie je de ogen opent; de relatie heeft zijn beste tijd gehad.

Vreemdgaan

Het is bijna een taboe, maar helaas is ook vreemdgaan een thema dat in relaties soms een rol kan spelen. Op het moment dat een partner vreemdgaat kan je je afvragen hoe sterk een relatie op dat moment is. Helaas is het echter ook zo dat de zomer, zoals hierboven al beschreven is, een zeer verleidelijke periode kan zijn. Mensen hebben vaak meer vrij, trekken er meer op uit en tot overmaat van ramp is ook iedereen nog aantrekkelijker in deze zomerperiode. Natuurlijk is dit geen reden om gelijk wantrouwend te worden, alleen omdat het zomer is, maar het is wel goed je bewust te zijn van de verleidingen waar een relatie aan is blootgesteld.

September-boost?

Merk jij nou dat je relatie er absoluut niet op vooruit is gegaan in de zomerperiode, maar eerder achteruit? Dan kan het misschien goed zijn je relatie onder de loep te nemen en te kijken waar mogelijke irritatiepunten liggen bij jullie! Een coach/psycholoog van Direct-relatietherapie kan jullie hier misschien bij helpen. Neem gerust eens contact op met onze praktijk.

Geschreven door Shirley Arfman, psycholoog

Meer informatie

Vraag naar de mogelijkheden bij één van de praktijken van Direct-psycholoog in Drachten, Heerenveen of Zwolle. Wij helpen u graag verder.