0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

De perfecte partner

Tja, bestaat de perfecte partner wel? De prins op het witte paard, iemand die altijd onvoorwaardelijk van je houdt, alle eigenschappen en kwaliteiten bezit die jij graag ziet in een partner, en iemand zonder minder leuke kanten.. Stiekem fantaseren we er allemaal wel eens over, maar hoe reëel is dit?

Bestaat zo’n persoon wel echt? Kunt u zelf een perfecte partner zijn? En wat is een perfecte partner precies.. Is dat hoe u het ziet, of hoe uw partner het ziet, of een middenweg? Deze vragen laten al zien dat het lastig is om te bepalen wat een perfecte partner is. Wanneer we tv kijken, een film of programma, worden we continu geconfronteerd met andere mensen. Mensen die er misschien goed uit zien, die grappig zijn, en die nog slim zijn ook. Wanneer we echter achter de schermen zouden mogen kijken, kan het maar zo zijn dat die ene leuke persoon ontzettende sterallures heeft, arrogant is, of dat hij precies die eigenschappen bezit die u irritant vindt. Dan blijkt die ene persoon toch niet zo perfect te zijn.. Waarschijnlijk is het ralistisch om te stellen dat de perfecte partner niet bestaat. Belangrijk is dus dat u niet op zoek gaat naar een perfecte partner, maar naar iemand die perfect past bij u. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan..

En gelukkig maar! Stel dat we zelf ook perfect zouden moeten zijn? Dat is bijna onmogelijk, en het leven wordt ook een stuk minder leuk. U kunt dan bijvoorbeeld niet meer lachen om iets wat u achteraf minder handig heeft aangepakt. En is het soms niet juist heel charmant als iemand iets een klein beetje klunzig aanpakt?

Binnen een relatie vallen we allemaal op andere types. Natuurlijk kan het zijn dat u en uw vriend/vriendin dezelfde persoon aantrekkelijk vinden. Echter, uw persoonlijkheden verschillen. En daarmee verschillen de mogelijke partners ook. U kunt bijvoorbeeld zeer punctueel zijn en vrijwel altijd op tijd komen. Wanneer anderen niet op tijd komen, zorgt dat voor irritatie bij u, ook wanneer dit een vriend of familielid is. Als u dan iemand ontmoet, die altijd minstens een half uur te laat is, kan dit voor u al een afknapper zijn. Uw vriend daarentegen, heeft daar geen problemen mee, hij was zelf immers ook al 20 minuten te laat..

In een relatie is de persoonlijkheid van een eventuele toekomstige partner van belang. Voor de korte termijn kunnen tegenpolen qua persoonlijkheid zich tot elkaar aangetrokken voelen. Wat betreft de lange termijn werkt het vaak beter wanneer twee mensen wat meer op elkaar lijken. Verschillen zullen er altijd zijn, geen mens is immers gelijk. Wanneer u merkt dat het botst in uw relatie (misschien wel door de verschillen in uw persoonlijkheden), kunt u contact opnemen met de coaches/psychologen van Direct-relatietherapie. Zij hebben praktijken in Zwolle, Drachten en Heerenveen. Samen met u (en uw partner) kan worden gekeken wat u voor elkaar kunt betekenen.

Het zoeken naar een perfecte partner heeft dus weinig zin. Wel kan het zijn dat u op zoek bent naar iemand die dezelfde hobby’s of interesses heeft als u, of iemand die net als u zeer avontuurlijk is ingesteld. Natuurlijk zou het ‘perfect’ zijn als iemand dezelfde hobby’s heeft als u en dat u dit kan delen. U zou echter ook kennis kunnen maken met elkaars hobby’s , of iemand iets nieuws te laten ervaren wat hij/zij zonder u nooit zou hebben gedaan. Het zoeken van een geschikte partner is een hele opgave, zeker wanneer u er fanatiek mee bezig bent.

Geschreven door Marjolein Hartgerink, psycholoog in opleiding

Meer informatie

Vraag naar de mogelijkheden bij één van de praktijken van Direct-psycholoog in Drachten, Heerenveen of Zwolle. Wij helpen u graag verder.