0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

De voordelen van coaching

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
  • Geen wachtlijst
  • Persoonlijk of online
  • Korte lijn therapeut
  • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Coaching haalt het beste uit jezelf!

Coaching wordt steeds gebruikelijker. Het is de makkelijkste en snelste manier om het beste uit jezelf te halen.

Coaching is actiegericht

Coaching is het verschil tussen weten en doen. Er zijn heel veel mensen die heel veel kennis hebben, maar het niet op de juiste manier gebruiken. Maar al te vaak blijft men trainingen en cursussen volgen om het kennisniveau te verhogen, zonder die kennis in de praktijk te brengen. Een coach helpt u om in actie te komen.

Coaching geeft focus

In onze maatschappij zijn er steeds meer prikkels die ons afleiden en verleiden, en voor veel mensen is het lastig om daar niet aan toe te geven. Wanneer in een coachingstraject duidelijke doelstellingen worden vastgesteld en daar vastberaden naartoe wordt gewerkt, zult u merken dat u door deze focus veel meer bereikt.

Coaching geeft je motivatie

Een coach haalt het beste in u naar boven, kent uw sterke en zwakke kanten. Soms is het lastig om uzelf te blijven motiveren als de dingen niet gaan zoals u wilt. Een coachingsgesprek is altijd objectief, opbouwend en motiverend.

Coaching geeft je inspiratie

Vaak blijven onze gedachten in een cirkel ronddraaien. Dat komt door de overtuigingen die we van jongs af aan onbewust hebben opgebouwd. Door gesprekken met een coach leert u ook buiten de gebaande paden te denken en krijgt u inspiratie om sneller en krachtiger naar uw doelstellingen te werken.

Coaching zorgt voor minder stress

In onze huidige maatschappij zijn we voortdurend onderhevig aan stress. Dit kan leiden tot een burn-out. Coaching zorgt ervoor dat u prioriteiten stelt en leert omgaan met negatieve reacties van uw omgeving, zodat u minder last hebt van stress.

Coaching werkt

Wanneer u zich belemmerd voelt in uw functioneren, kan een coach helpen om sneller resultaat te behalen. Uw coach maakt een plan op basis van uw doelstellingen en zorgt ervoor dat uw belemmeringen weggenomen worden. Coaching is zeer effectief en geeft snel resultaat.

Drempelverlagend

Coaching is voor iedereen toegankelijk. U hoeft geen stoornis of beperking te hebben om baat te kunnen hebben bij een coachingstraject. Het is voldoende als u een hulpvraag hebt en weet wat u wilt bereiken. En zelfs als u geen duidelijk beeld hebt van wat u wilt of wie u bent, kunnen wij u helpen met het formuleren van een hulpvraag met de bijbehorende doelstellingen. Coaching helpt u op weg.

Preventief

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat coaching effectief is in het voorkomen van psychische stoornissen. Coaching blijkt te leiden tot een afname van psychische klachten en een toename van positieve gevoelens.

Naast bovenstaande algemene voordelen van coaching, heeft coaching door een psycholoog van Direct-relatietherapie nog veel meer specifieke voordelen. Klik hier om deze te bekijken.