0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Alice Vlottes

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Een gezonde intieme relatie zonder spanningen bestaat niet. Heb je regelmatig te maken met spanningen over een lange periode, of van een acute crisis, dan kan dat veel negatieve invloed hebben op je relatie. Er kan sprake zijn van financiële problemen, ziekte, het wij -gevoel is weg, er is een derde in het spel etc.

  Therapie kan helpen om jullie relatie weer een boost te geven en elkaar weer terug te vinden.

  Ik werk met EFT: een bewezen effectieve methode die uitgaat van onze basisbehoefte in een relatie: verbondenheid, veiligheid en liefde. We zijn er allemaal naar op zoek. Door verstoringen in deze basisbehoeften groei je soms uit elkaar. Je leert ontdekken wat er achter het gedrag van de ander zit en zo krijg je meer begrip en verbinding met elkaar. Je leert patronen herkennen en je krijgt handvatten om hiermee om te gaan. Ik vul EFT aan met verschillende andere methodes, afhankelijk van wat er nodig is en bij jullie past. De hoeveelheid afspraken is moeilijk te voorspellen en scheelt per stel. Gemiddeld hebben we zo’n 5 tot 10 sessies nodig.

  Als je denkt: “dit houd ik nog niet tien jaar zo vol”, aarzel dan niet en maak een afspraak. Veel stellen zeggen: “Hadden we maar veel eerder gedaan ”.

 • Over mij

  Na mijn studie psychologie heb ik als schoolpsycholoog voor jongeren gewerkt. Dit werk heb ik gecombineerd met werk als arbeid- en organisatiepsychologe en coach: ruim twintig jaar heb ik met veel passie gewerkt bij een Hogeschool en bij een onderwijsadviesbureau. Naast het geven van colleges en allerlei trainingen die ik daar heb verzorgd, heb ik leiding gegeven aan diverse teams.

  Ik werk al een groot aantal jaren met veel plezier als mediator en ik heb gezien hoe mensen door conflicten en gebrek aan communicatie van elkaar verwijderd kunnen raken. En ook gezien hoe mensen elkaar ook weer kunnen vinden en elkaar begrijpen. Dit geeft mij heel veel voldoening, dat is de basis voor mijn werk als relatietherapeut.

  Als eerste lijnpsycholoog werk ik in een gezondheidscentrum, waar ik mensen met burn-out en stress klachten begeleid. Verder ben ik, naast mijn werk als eerstelijnspsycholoog, ook trainer in communicatie en samenwerkingsprocessen. Communicatie, mensen bij elkaar brengen en in verbinding brengen met elkaar- het blijft mij altijd weer inspireren.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Pn3nl.

 • Kosten

  Wij baseren onze tarieven voor de psychologen op de adviezen van de NZa (Nationale Zorgautoriteit).

  Zorgconsulten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 116,25 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 120 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten van de zorgconsulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en of gemeentes. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar of gemeente. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  De psychologen leveren onverzekerde zorg omdat zij hun cliënten dan meer kunnen bieden: zo kunnen zij bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van hun dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching en mediation

  Consulten tijdens kantoortijden: € 155 per uur exclusief btw.

  Consulten buiten kantoortijden: € 160 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site https://www.direct-relatietherapie.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.

  Direct-relatietherapie is onderdeel van Direct-relatietherapie.