0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Alice Vlottes

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Een gezonde intieme relatie zonder spanningen bestaat niet. Heb je regelmatig te maken met spanningen over een lange periode, of van een acute crisis, dan kan dat veel negatieve invloed hebben op je relatie. Er kan sprake zijn van financiële problemen, ziekte, het wij -gevoel is weg, er is een derde in het spel etc.

  Therapie kan helpen om jullie relatie weer een boost te geven en elkaar weer terug te vinden.

  Ik werk met EFT: een bewezen effectieve methode die uitgaat van onze basisbehoefte in een relatie: verbondenheid, veiligheid en liefde. We zijn er allemaal naar op zoek. Door verstoringen in deze basisbehoeften groei je soms uit elkaar. Je leert ontdekken wat er achter het gedrag van de ander zit en zo krijg je meer begrip en verbinding met elkaar. Je leert patronen herkennen en je krijgt handvatten om hiermee om te gaan. Ik vul EFT aan met verschillende andere methodes, afhankelijk van wat er nodig is en bij jullie past. De hoeveelheid afspraken is moeilijk te voorspellen en scheelt per stel. Gemiddeld hebben we zo’n 5 tot 10 sessies nodig.

  Als je denkt: “dit houd ik nog niet tien jaar zo vol”, aarzel dan niet en maak een afspraak. Veel stellen zeggen: “Hadden we maar veel eerder gedaan ”.

 • Over mij

  Na mijn studie psychologie heb ik als schoolpsycholoog voor jongeren gewerkt. Dit werk heb ik gecombineerd met werk als arbeid- en organisatiepsychologe en coach: ruim twintig jaar heb ik met veel passie gewerkt bij een Hogeschool en bij een onderwijsadviesbureau. Naast het geven van colleges en allerlei trainingen die ik daar heb verzorgd, heb ik leiding gegeven aan diverse teams.

  Ik werk al een groot aantal jaren met veel plezier als mediator en ik heb gezien hoe mensen door conflicten en gebrek aan communicatie van elkaar verwijderd kunnen raken. En ook gezien hoe mensen elkaar ook weer kunnen vinden en elkaar begrijpen. Dit geeft mij heel veel voldoening, dat is de basis voor mijn werk als relatietherapeut.

  Als eerste lijnpsycholoog werk ik in een gezondheidscentrum, waar ik mensen met burn-out en stress klachten begeleid. Verder ben ik, naast mijn werk als eerstelijnspsycholoog, ook trainer in communicatie en samenwerkingsprocessen. Communicatie, mensen bij elkaar brengen en in verbinding brengen met elkaar- het blijft mij altijd weer inspireren.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Pn3nl.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site https://www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.

  Direct-relatietherapie is onderdeel van Direct-psycholoog.