0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Geke Rijpkema

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Mijn expertise ligt op het gebied van angst, dwang, piekeren, eetproblemen, maar ook coaching en relatietherapie behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast bent u welkom met levensvragen of als u even niet meer weet welke kant u op moet.

  In mijn werk maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, werk ik oplossingsgericht en vanuit de positieve psychologie.
  De cognitieve gedragstherapie stelt dat de gevoelens die mensen ervaren niet zo zeer met de gebeurtenis te maken hebben, als wel met de gedachtes over die gebeurtenis. We zullen tijdens de gesprekken dan ook aandacht besteden aan het blootleggen van de zogenaamde “automatische gedachten”. Hierna kunnen we kijken of deze gedachtes helpend zijn of niet en of we ze eventueel kunnen veranderen.

  Oplossingsgericht wil niet zeggen dat ik de oplossing van een probleem bij u zal aangeven, maar dat we samen op zoek gaan naar mogelijkheden. We zullen door middel van het stellen van vragen en via verschillende technieken proberen te achterhalen waar de kern van het probleemn precies zit en welke oplossingen u er zelf voor kunt bedenken.

  De positieve psychologie is de “psychologie van de gezonde mens”. Dit betekent dat we samen gaan kijken naar uw passies en dat wat u gelukkig maakt of laat worden. Vaak ligt de focus op dat wat niet goed gaat, ik kijk graag naar wat al wel goed gaat of wat misschien vroeger wel goed ging.

  Ik leg graag patronen in gedrag bloot, in de hoop dat u daarmee een stapje verder komt. Als u het aandurft dan bent u van harte welkom!

 • Over mij

  Ik ben Geke Wietske Rijpkema. Met mijn gezin woon ik sinds een aantal jaren in het mooie Gorredijk. Ik ga met vakantie vaak naar Frankrijk of een ander Zuid-Europees land. Verder vind ik het maken van (beeld)cryptogrammen leuk en maak ik graag een wandeling.

  In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de afstudeerrichting klinische psychologie. Ik heb daarna eerst een aantal jaren met veel plezier in de maatschappelijke opvang gewerkt en gezien hoe snel mensen diep in de problemen kunnen raken. Mensen worden vaak snel en onterecht veroordeeld, zodoende heb ik het nut van oplossingsgericht werken ontdekt. Niet vóór iemand zorgen maar samen zorgen dát de problemen aangepakt worden. Verder heb ik ontdekt hoe flexibel mensen zijn en dat er echt gewerkt kan worden aan herstel.

  Nu ben ik werkzaam als eerstelijns psycholoog in verschillende praktijken. Ik ben nieuwsgierig naar waarom mensen de dingen doen die ze doen en vind het mooi om te sleutelen aan patronen. Het leuke aan dit werk is dat we vaak in een beperkt aantal gesprekken al een flink verschil kunnen maken.

  Bij mij kunt u ook ’s avonds terecht en als het u beter uitkomt dan spreken we Fries. Mijn passie ligt vooral in mensen te laten ervaren waar ze allemaal toe in staat zijn!

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten zijn € 98 per uur (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd).
  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 105 per uur (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd).
  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching zijn 132 euro per uur exclusief btw.
  De kosten voor coaching buiten kantoortijden zijn € 142 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Daar staat tegenover dat het fiscaal aftrekbaar kan zijn. Dat kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding door de zorgverzekeraar. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Direct-relatietherapie valt onder Direct-psycholoog. Voor meer informatie over (onder andere de kosten van) individuele gesprekken kunt u de website www.direct-psycholoog.nl bezoeken.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site https://www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.

  Direct-relatietherapie is onderdeel van Direct-psycholoog.