0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Macel Heijboer

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Over mij

  Mijn naam is Macel Heijboer. Ik ben woonachtig in Arnhem. In 1988 ben ik afgestudeerd aan de Nijmegen Radboud Universiteit in de richting Arbeid- Organisatiepsychologie.

  Toen ik afstudeerde werd er –net zoals de laatste jaren- behoorlijk bezuinigd op de psychologische dienstverlening. Jaren heb ik in de Personeel- & Organisatievak gewerkt, als adviseur, manager en interim. Tot het moment dat mijn toenmalige werkgever me de gelegenheid bood om het psychologen vak uit te oefenen. In Nijmegen heb ik vervolgens weer in de “schoolbanken” van de Universiteit om me weer bij te spijkeren op de laatste psychologische ontwikkelingen.
  In 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart en ben ik “in te huren” door particulieren en organisaties.

  Veel ervaring heb ik met het behandelen van burn-out, spanningsklachten, lichte angst- en depressieve klachten, verstoorde werk en privé balans evenals met loopbaanadvies & -coaching, arbeidsconflicten en conflictbemiddeling. Maar ook heb ik veel psychologische belastbaarheidonderzoeken bij mensen in de bijstand uitgevoerd, in opdracht van gemeenten.

  In mijn vrije tijd lees ik veel romans, maar ook detectives. Mijn volkstuin vergt veel tijd. Naast het gezond eten uit mijn tuin houd ik op zijn tijd ook van lekkere frites. Verder bezoek ik de bioscoop regelmatig en ga met vrienden op stap. Voor de fietsvakanties, liefst in de bergen, moet ik wel trainen. Voor de rest kan ik goed “lummelen”.

 • Kosten

  Zorgconsulten
  De kosten voor zorgconsulten zijn € 98 per uur (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 105 per uur (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching zijn 132 euro per uur exclusief btw.
  De kosten voor coaching buiten kantoortijden zijn € 142 per uur exclusief btw.

  De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij mij uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching

  De kosten voor coaching zijn 132 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching buiten kantoortijden zijn € 142 per uur exclusief btw.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werkgerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken.

  Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.