0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Marchel Veneman

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Het is lastig om hulp in te roepen wanneer het binnen een relatie dreigt mis te gaan, je schaamt je er misschien voor omdat het aan jou ligt? “Het gaat wel weer over.” of “Je moet je er even overheen zetten.” is een vaak gehoord advies. Leuk bedacht maar het ligt niet aan jou, ook gaat het niet weer over en kun je je er niet overheen zetten, dan ben je al te laat! Leren om echt naar elkaar te luisteren en jezelf niet wegcijferen om de vrede te bewaren, dat zijn dingen die heel belangrijk zijn. Samen kunnen we tot een oplossing komen, door te geven en te nemen komen we met z’n allen weer bij elkaar en plannen we de volgende mijlpaal in de relatie.

  Algemeen
  Door diverse schrijf, luister en doe- opdrachten proberen we er samen achter te komen waar de schoen wringt. Door gedrag op sommige punten iets aan te passen werken we naar een oplossing waarin iedereen tevreden is. Als psycholoog ben ik hierbij vooral mediator en “opdrachtgever”, jullie werken naar een oplossing waarbij ik zo nu en dan een beetje stuur. Dit klinkt misschien raar maar niemand kent jullie relatie zo goed als jullie zelf, 99% van de tijd gaat alles goed, we hoeven alleen dat ene procent maar aan te pakken.

 • Over mij

  Ik heb een erg vervelende relatie achter de rug waar ik nu veel kennis van kan gebruiken, noem mij maar een ervaringsdeskundige. Daarnaast ben ik een enorme dierenvriend en heb 2 katten, ben ik niet met hen bezig dan lees ik graag oude scy-fi boeken waar ik er inmiddels meer dan 100 van heb. Ook ben ik een “Boergondiër”, in mijn vrije tijd zie je me vaak op een terrasje zitten. Een kopje koffie of lekker de hele avond tafelen? Ik schuif graag even aan!

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.