0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Marieke Boogerd- de Veld

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Als je merkt dat je in je relatie telkens weer dezelfde discussies en ruzies hebt kan het goed zijn om eens de tijd te nemen om uit te pluizen hoe jullie in dat patroon verzeild geraakt zijn. Ik help jullie daar graag bij.

  We zoeken samen uit waar die ruzies toch maar steeds over gaan. Wat willen jullie eigenlijk tegen elkaar zeggen, wat heb je nodig van je partner? Misschien weet je zelf ook niet zo goed waar de irritaties echt over gaan. Dan is het ook moeilijk om de boodschap goed over te brengen. En voor de ander is het soms moeilijk om de boodschap goed te horen. Zelfs als het duidelijk gezegd wordt. Bijvoorbeeld omdat het pijn doet, of omdat je je schaamt of machteloos voelt.

  In de therapie gaan jullie zien waar de pijnpunten zitten binnen jullie relatie, er is aandacht voor ieders eigen behoeften en je leert hoe je aan je partner kunt vragen wat je nodig hebt. Je leert ook hoe je je in kunt spannen om te zien wat je partner van jou nodig heeft. Als jullie beiden bereid zijn om je best te doen voor elkaar kunnen jullie veel van elkaar leren en dit zal jullie onderlinge band versterken. Je zult merken hoe fijn het is als je je weer gehoord en gewaardeerd gaat voelen door je partner. Dan komt er weer ruimte om te zien hoe leuk je partner is. Dan kunnen jullie meer genieten van intimiteit en waardeer je de unieke band die je met elkaar hebt.

  Ik combineer in de relatietherapie technieken uit de EFT (Emotionally Focused Therapie), cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Ik help jullie om de gesprekken met elkaar te structureren, zodat jullie goed naar elkaar kunnen luisteren en van elkaar kunnen leren.

 • Over mij

  Na mijn studies Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Pedagogische wetenschappen & Onderwijskunde heb ik jaren in de jeugdzorg gewerkt. Daarna ben ik mij gaan richten op psychische zorg aan volwassenen. Ik heb gewerkt in een kliniek voor vruchtbaarheidsbehandelingen als medisch psycholoog en op dit moment werk ik naast mijn praktijk met veel plezier als psycholoog voor studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.