0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Mariska Dubbelman

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  In relatie staan met je partner is niet altijd gemakkelijk. Immers, jullie zijn twee verschillende personen. Eenieder met zijn/haar eigen bagage, behoeftes en karaktereigenschappen. In het begin van de relatie, ligt de focus veelal op de ander. Je bent verliefd en het zit nu eenmaal in ons DNA om de beste kant van onszelf te tonen aan de ander, waardoor je de neiging hebt om de ander in deze aanvangsfase geheel te overtuigen van je liefde. Als het goed is, doe je dit beiden en lijk je jezelf soms een beetje te verliezen. Dit is volkomen normaal; het hoort er allemaal bij. Dit is de fase van onrust en woeligheid; de één geniet er intens van, terwijl de ander er onbehaaglijk en onzeker van wordt.

  Na deze periode, breekt er een tijd van stabiliteit aan. De relatie heeft een sterk fundament en elkaar veroveren is eigenlijk niet meer nodig. Dit brengt uiteraard rust en kalmte met zich mee, die zich manifesteert in gebundelde kracht. Iemand naast je hebben waarvan je houdt, waar je je leven mee deelt, bij wie je je veilig voelt en waarop je kunt rekenen door dik en dun, is een prachtig goed. Dit is de positieve spiraal waar echtparen en stellen zich in kunnen bevinden.

  Helaas komen we soms ook terecht in een negatieve spiraal. Soms lijkt het alsof al de dingen die je voor elkaar gedaan of gelaten hebt en de karaktereigenschappen die je in het begin bewust of onbewust niet hebt getoond, naar boven komen. Er ontstaan ergernissen en voor je het weet, raak je samen verzeild in een vervelende en ruzieachtige sfeer. Hier zie je dikwijls een patroon ontstaan van de aanklager en de verdediger. In plaats van toenadering, ontstaat er verwijdering.

  In veel gevallen komt men er zelf niet uit. Schaamte speelt hierbij een grote rol, want volwassen mensen zouden dit toch eigenlijk zelf moeten kunnen oplossen? Het punt is dat wanneer de gevoelige snaar wordt geraakt, het erg moeilijk is om nog kalm en constructief het gesprek te vervolgen. Het kan dan helpen om ondersteund te worden door een professional die er neutraal instaat en ervoor zorgt dat obstakels en ergernissen naar elkaar toe worden uitgesproken en worden opgeklaard zonder stemverheffingen.

  In mijn benadering vind ik het van belang dat men inzicht verkrijgt in het eigen gedrag en het effect wat dit heeft op de ander. Dit klinkt wellicht heel belerend, maar dit is het juist niet. Inzicht verwerven in je eigen gedragspatronen, is de fundamentele basis om überhaupt op een constructieve manier met de ander om te gaan en te begrijpen waarom de ander zich voelt zoals hij/zij zich voelt en reageert zoals hij/zij reageert. Tevens schenken we aandacht aan de wijze waarop je je behoefte kunt uitspreken, zonder de ander te kwetsen.

  In de therapieën die ik geef, merk ik dat stellen het moeilijk vinden om met elkaar te communiceren. Er zit veel ruis op de lijn tussen de ‘zender’ en ‘ontvanger’. Dit zit soms in hele kleine dingen. In mijn aanpak, leg ik de ruis en de reactiepatronen bloot en werken we met echte voorbeelden. We veranderen de patronen en we gaan de negatieve automatismen tegen, waardoor een geheel andere wijze van bewuste en positieve communicatie ontstaat. Je leert als het ware weer opnieuw met elkaar te praten, waardoor er toenadering ontstaat in plaats van verwijdering. Weer nader tot elkaar komen is uiteindelijk de sleutel om gelukkig samen door het leven te gaan!

 • Over mij

  Ik kan mezelf het beste beschrijven aan de hand van de volgende eigenschappen:

  • Leergierig
  • Mijn dromen volgen en bereid zijn risico’s te nemen
  • Sportief

  Ik hou van mijn baan als psycholoog. Het is het mooiste vak wat er is; met name omdat ik mensen kan helpen die een steuntje in de rug nodig hebben. Ik heb voor de Master Ontwikkelingspsychologie gekozen, omdat veel klachten en stoornissen ontstaan in de vroege kinderjaren, onder invloed van de eigen persoonlijkheid, de opvoeding en de omgevingsinvloeden. Wanneer een volwassene bij mij aanklopt voor hulp, herken ik dikwijls patronen vanuit de kinderjaren die de volwassene bewust of onbewust herhaalt, terwijl de situatie niet meer dezelfde is. Dit fascineert mij enorm en ik zie het dan ook als een uitdaging om mensen hierbij te helpen en ze nieuwe patronen aan te leren die leiden naar verlichting en bevrijding. Ik durf wel te zeggen dat ik zelf het levende voorbeeld ben van iemand die met oude patronen heeft gebroken en dit gun ik iedereen. Ik vind het prettig om mezelf te blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Een boek, een cursus, een opleiding; dat zijn dingen die me blij maken!

  Ik volg inderdaad mijn dromen. Na een aantal jaren in een chronische pijnkliniek te hebben gewerkt als psycholoog psychosomatiek én als zelfstandig psycholoog bij Bewegend Brein, besloot ik in het diepe te springen, het roer om te gooien en te doen wat ik altijd al wilde doen: de wereld rondreizen als stewardess bij de grote blauwe familie. Daar was flink wat moed voor nodig en ik moest compleet uit mijn comfortzone, maar het was de beste keuze die ik heb kunnen maken. Nu is mijn leven volledig in balans; ik werk als zelfstandig psycholoog bij Direct-relatietherapie én ik zie veel plekjes in de wereld. Beide banen zijn totaal verschillend, wat voor een prettige afwisseling zorgt. Ik kan dit goed combineren met de opvoeding van mijn 15-jarige dochter. In onze vrije tijd reizen we veel samen, omdat ik het belangrijk vind dat ze onafhankelijk en zelfstandig wordt in haar weg naar volwassenheid.

  Ik ben een sportfanaat in hart en nieren. Ik loop tweemaal per week hard en daarnaast beoefen ik Crossfit, waar ik enorm veel plezier aan beleef. Voor mij geldt écht dat beweging mijn geest gelukkig maakt en daar maak ik (op aanvraag) ook gebruik van in mijn therapie, door beweging te combineren met gesprekken. Door mijn studie psychologie te hebben verrijkt met cursussen zoals Runningtherapie, Hardlooptrainer en Personal Trainer, kan ik in mijn behandelingen psychologie combineren met sport/bewegen en dat vind ik fantastisch!

  Wat bied ik de cliënt?

  Ik bied mijn cliënten rust, kalmte, inspiratie, aandacht, het gevoel dat ze er mogen zijn, ruimte voor humor, een fijn wandelgebied rondom de locatie (Maasboulevard), een luisterend oor, een veilig gevoel, stof om over na te denken en niet te vergeten een heerlijke kop thee/koffie met een koekje tijdens de sessies.

  Hoe ga ik om met privacy?

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacyverklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: solopartners.

 • Kosten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 111,75 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 115,50 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 149 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 154 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.