0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Melina van den Brug

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen
 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Mijn ouders zijn na een lange samen tijd gescheiden, hierdoor heb ik helaas meegekregen hoe het kan zijn om niet gelukkig te zijn binnen je relatie. Deze ervaring heeft mij veel pijn bezorgd, maar heeft er ook voor gezorgd dat ik ontzettend geïnteresseerd ben in relaties. Ik begrijp wat voor effect het heeft als je niet de liefde kan uitwisselen zoals je graag zou willen met je partner. Dat is uiteindelijk een hele menselijke wens, om liefde te kunnen delen en om ons geliefd te voelen. Helaas spelen er soms factoren mee waar we geen of weinig invloed op hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan wat dan wel de gezonde dynamieken zijn die je in je relatie wil inbouwen. Hoe je behoeftes uitspreekt, hoe je grenzen stelt, hoe je met emoties omgaat. En bovenal, hoe je wel openstaat voor de verbinding met de ander, want dat begint uiteindelijk bij ons zelf.

  Gezien het feit dat je als partners vast kan zitten in een bestaande dynamiek, kan het lastig zijn hier zelf inzicht in te krijgen. Je zit er als het ware te dicht op. Daarom kijk ik graag met jullie mee, zodat we de gevoelens en behoeftes die daaronder zitten kunnen blootstellen.

  Mijn therapie is daarom gericht op het bespreken van (weggestopte) gevoelens naar elkaar, openheid en eerlijkheid, verbinding vergroten, en inzicht krijgen in bestaande dynamieken.

  Ik zal dit doen door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen. Zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Emotion Focused Therapy en Compassion Focused Therapy.

 • Over mij

  Ik ben afgestudeerd in neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. In Utrecht heb ik met veel plezier gewoond en genoten van de levendigheid, cultuur en de mensen. Inmiddels heb ik wat meer de rust opgezocht en woon ik samen met mijn vriend in Zwolle. Daarnaast schilder, schrijf ik, en zoek ik vaak de natuur op in mijn vrije tijd. Verder houd ik me bezig met yoga en meditatie. Verbindend, empathisch en oplossingsgericht zijn kenmerken die mij goed omschrijven.

  Na mijn afstuderen heb ik in mijn tijd als psycholoog in de ouderenzorg geleerd om te praten met cliënten over allerlei onderwerpen zoals ziekte, overlijden, trauma en eenzaamheid. Ook heb ik hierdoor ruime ervaring met veel soorten klachten, waarbij ik je op unieke manier kan begeleiden.

  Ik heb geleerd dat een luisterend en begripvol oor het meest helend is voor mijn cliënten, zodat zij zich echt gezien voelen als mens. Dit is heel belangrijk voor mij, de vrijheid om mensen te mogen zien in hun geheel en met hen goed contact op te bouwen. Van daaruit kijk ik naar een passende behandeling, waarbij ik gebruik maak van onder anderen cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Acceptatie en Commitment Therapy en Compassion Focused Therapy.

  Creatieve manieren (zoals tekenen of schrijven) om je gevoel te uiten zijn methodes die ik in mijn behandeling inzet, en maak ik daarbij graag gebruik van mindfulness en ontspanningsoefeningen. Gebieden waar mijn benadering goed bij werkt zijn: angststoornissen, depressie, burn-out en hoog sensitiviteit.

 • Kosten

  Consulten tijdens kantoortijden: € 111,75 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  Consulten buiten kantoortijden: € 115,50 per uur (45 minuten directe tijd en 15 min indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 149 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 154 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.