0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Nympha Dijs- van Loon

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Mijn naam is Nympha Dijs- van Loon. Ik ben vanaf 1992 psychologe. Toen ik afstudeerde aan de VU in Amsterdam ben ik meteen als psycholoog aan de slag gegaan. In de loop der jaren heb ik een schat aan ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende problematiek. Daardoor heb ik een grote liefde en respect voor mensen ontwikkeld. Ik vertrouw dat jij alles in je hebt om stappen te maken, en dat vertrouwen wil ik graag op je overbrengen. Naast individuele behandeling is mijn specialisatie relatietherapie en het geven van creatief therapeutische interventies binnen de behandeling.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Tijdens mijn eerste jaren als psycholoog heb ik geleerd dat de rol van de behandelaar allereerst die van medemens is. Naast mensen staan en snappen wat er gebeurt bleek cruciaal. Door de jaren heen heb ik veel relatietherapie gedaan. Het geeft me veel voldoening om stellen te helpen naar een betere communicatie en intimiteit, onderlinge sfeer en begrip voor elkaar. Ik geef wat betreft relatietherapie korte en langdurige behandelingen. Soms is het voldoende om te werken aan de communicatie en de conflicthantering, vaak is er veel meer nodig om blokkades op te ruimen die zich door de jaren heen gevormd hebben. Het is mogelijk om dat te doen terwijl de relatietherapie nog bezig. We kunnen een paar individuele gesprekken inplannen om daarna weer relatietherapie te gaan doen. In relatietherapie heb ik geleerd dat ieders verhaal soms oprecht heel anders kan zijn zonder dat er iemand liegt. Ik help jullie om te luisteren, begrip te krijgen voor elkaars verhaal en open te gaan staan voor elkaars standpunten en emoties. Mijn relatietherapie kenmerkt zich door begrip, onpartijdigheid, positiviteit en hartelijkheid, maar ik kan ook je ook een spiegel voorhouden. Ik maak in de relatietherapie gebruik van de systeemtherapie en gesprekstechnieken.
  Mocht het nodig zijn om naast of na de relatietherapie een individueel traject te volgen, dan kan dat ook bij mij. Ik heb ervaring in het helpen van mensen met uiteenlopende problematiek, zoals angsten, burn-out, depressie, psychosegevoeligheid, en persoonlijkheidsproblematiek zoals borderline.

  Niets is zo belastend in het leven dan eenzaamheid en verdriet in je relatie. Mijn ervaring is dat mensen vaak te lang wachten met hulp zoeken, en de problemen te lang neigen weg te drukken. Het zijn vaak thema’s in een relatie die zich steeds herhalen. Thema’s als aandacht hebben voor elkaar, opvoeding, geld, communicatie, intimiteit en seksualiteit kunnen vaak pijnpunten herbergen. Als daarover niet goed gesproken wordt kan het zelfs een taboe worden in een relatie. Vaak hebben stellen al ettelijke pogingen gedaan om te praten over dit soort thema’s waarin het niet goed gaat en is het niet gelukt. Gedachten als “ het heeft geen zin”, of “ hij/zij zal het nooit snappen” maken dat we het een soort van opgeven. Een stuk kilte en isolatie ontstaat op zo’n gebied omdat het niet echt is opgelost. Vaak herhaalt zo’n thema zich van tijd tot tijd in ruzie en conflict, of het wordt iets wat niet meer besproken wordt.

  Een conflict is eigenlijk een verborgen poging om dichterbij elkaar te komen. Als een conflict echter niet wordt opgelost zal het je eerder uit elkaar drijven, terwijl je dat eigenlijk niet wilt. Er komt vaak veel emotie kijken bij een conflict. Boosheid is meestal de meest zichtbare emotie. Daarachter zit een scala aan emoties varierend van angst naar verdriet, verlangen, verwarring en kwetsbaarheid. Ik kan jullie leren om bij elkaar de dingen te ontdekken die achter de boosheid verborgen zit, en ik kan je ook leren om goed met de boosheid om te gaan. Daarvoor moet je eerst “ constructief leren ruziemaken”. Dat heeft natuurlijk erg veel met communicatie te maken en het leren om je kwetsbaar op te stellen. Daarin kan ik je heel veel handvatten geven, waar je je hele leven iets aan hebt.

  Een relatie staat of valt met goede communicatie. Maar soms is er meer aan de hand. Trauma’s kunnen een relatie erg belasten, zeker als de pijnpunten ín de relatie zijn ontstaan. Het vergt heel wat van beide partners om de pijnpunten één voor één te bespreken en tot een oplossing te komen. Ik kan je helpen door veiligheid te creeren. Veiligheid door een niet-oordelende houding, begrip en ontschuldiging, waarin ik beide partners stap voor stap meeneem. Soms is het nodig om binnen de relatie therapie een individueel traject op te pakken voor één van de partners, vanwege diepliggende problematiek. Dat kan ook bij mij, waarna we de relatietherapie later weer oppakken. Als er een individueel traject nodig is zal ik zoveel mogelijk de andere partner erbij betrekken. Binnen de individuele behandelingen maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR of creatieve therapie.
  Relatietherapie kan ook heel helpend zijn als blijkt dat één van de partners iets heeft. Ik heb meerdere stellen geholpen waarvan één van de partners autisme had. Het is voor vele stellen heel goed mogelijk om gelukkig en intiem met autisme te leven.

  Seksualiteit is de kroon op je relatie. De meeste stellen vragen hulp voor de relatie, de communicatie en de pijnpunten. Maar er zijn ook stellen die speciaal voor de seksualiteit komen. Omdat wanneer de seksualiteit niet loopt, dat weer grote weerslag kan hebben op de rest van je relatie, en je zo in een vicieuze cirkel komt. Binnen de relatietherapie bespreken we op een gegeven moment de seksualiteit dus ook en zal ik je zonodig handvatten geven.

  Ik ben een therapeut die houdt van concrete doelen en resultaten. We schrijven na de intake een behandelplan en dat voeren we tijdens de relatiegesprekken uit. We evalueren regelmatig of we nog op het goede spoor zijn. Daarnaast geef ik altijd na elk gesprek “ huiswerk”. Een concrete richtlijn/opdracht om hetgeen wat jullie ontdekt hebben ook in praktijk te brengen, zodat het zich gaat bestendigen in jullie relatie.

 • Over mij

  Mijn beroep heeft mij gevormd tot een veelzijdige en creatieve psycholoog. Ik houd erg van humor en breng dat graag in in de gesprekken. Dat komt ook doordat ik in iedereen een waardevol mens zie. De basis van mijn werk is toch liefde voor mensen. Ik ben iemand van geduld, hoop en groot vertrouwen, en dat vertrouwen wek ik ook op bij mijn clienten, zodat ze zich thuis voelen bij mij. Er zijn altijd opties. Als er iets niet lukt, denk ik met jou na over alternatieven. Ik geloof in de kracht van mensen en de dingen die ze wél kunnen. Ik geloof in het belang van kleine stapjes en een lange adem. Ik leer je dus om toe te werken naar een resultaat, maar toch het proces niet uit het oog te verliezen en op waarde te schatten. Door mijn ervaring schrik ik nergens meer van. Ik weet dat er altijd een nieuwe dag kan komen. Ik heb een groot respect voor mensen, blijf altijd positief en volg je in jouw tempo.
  Mijn creatieve inslag komt ook doordat ik zelf erg houd van schilderen. Ik heb na mijn universiteit verschillende post doc modules gedaan, één daarvan was creatieve therapie. Daarnaast ben ik bezig met muziek als een soort “ tweede beroep”. Ik ben getrouwd en ik heb drie ( bijna) volwassen kinderen. Mijn vrije tijd is dus goed gevuld.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: Markel.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.