0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Patricia Mazairac

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Mijn naam is Patricia Mazairac, ik ben 38 jaar en woon met mijn twee zoontjes van 4 en 6 en mijn man in Berkel en Rodenrijs. Ik werk al bijna 10 jaar als zelfstandig psycholoog, coach en trainer. Ik houd van gezelligheid en onderneem graag dingen met vrienden, mijn gezin of alleen. Ik ben dol op “mijn mannen” maar vind het daarnaast heerlijk om 1 á 2 keer per jaar een paar daagjes naar Parijs te gaan om daar heerlijk rond te slenteren, musea te bezoeken en koffietjes en wijntjes te drinken. Dat is pure “me-time” voor mij en geeft me weer inspiratie voor mijn werk.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Ik omschrijf mijn trajecten altijd als een bergbeklimming, daarom heb ik ook bergen in mijn logo verwerkt. Een berg beklimmen doe je via een langzaam hellend pad, rond om de berg. We starten samen aan een reis. Vanaf ons eerste moment, zijn we op pad. Bovenop is ons doel, dat wat jij of jullie willen bereiken, dan wel nodig hebt om gelukkig te worden. Elke sessie brengt ons weer verder op jullie pad. Ik ben slechts de sjerpa: ik draag de rugzak, plan de route en zorg voor jullie onderweg. Zie ik een kuil dan waarschuw ik jullie of help jullie erover of doorheen. Na de start kun niet meer niet weten wat je dan weet, ofwel je bent verder. Soms sta je even stil, dan sta je op een plateau. Kijk je naar beneden dan voelt dit rot, je voelt je weer alsof je terug bij af bent. Echter de realiteit is dat je al veel verder bent, je staat immers al ergens op de berg.

  Mijn trajecten zijn dan ook gericht op beweging, richting jullie doel. Ik werk resultaatgericht en evalueer geregeld met of we nog op de goede route zitten.
  Ik ben geïnteresseerd in mensen en maak makkelijk de aansluiting, maar schroom de confrontatie niet. Noem het de liefdevolle confrontatie. Mijn aanpak is no nonsense.
  In mijn sessies gebruik ik diverse technieken, uit diverse hoeken, denk aan: Jungeriaanse therapie, inzicht gevende therapie, systeemwerken, Emotionally Focused Therapie, Transactionele analyse en Rational Emotive Therapie. Het belangrijkste is dat jullie gaan begrijpen hoe je eigen patronen jou helpen dan wel belemmeren in jullie relatie waardoor er problemen kunnen ontstaan. Zodat de weg vrij wordt gemaakt om verder te komen. Daarom vind ik maatwerk belangrijk en werk ik zonder protocol passend bij jullie hulpvraag.

  Dat is waar ik in geloof, de menselijke maat in de zorg en dit maakt dat ik kies om te werken met Direct psycholoog. Wij maken het mogelijk dat psychologische zorg toegankelijk is voor mensen die zonder gedoe van wachtlijsten, protocollen en financiële rompslomp snel verder willen. Het is al vervelend genoeg als je tegen de grenzen van je zelf (of elkaar) aan bent gelopen.
  Je kunt bij mij terecht met de volgende vragen of klachten over:

  • Relatievraagstukken of problemen
  • Opvoedingsvragen
  • Vinden van balans in werk-privé situatie
  • Algemene levensvragen (wie ben ik, wat wil ik?)
 • Over mij

  Ik ben afgestudeerd in ontwikkeling en onderwijspsychologie én arbeids en organisatiepsychologie. Vroeger als kind wilde ik altijd kinderpsycholoog worden, maar al snel besefte ik me dat de klassieke zorgstructuur me niet past. Het werken volgens een protocol in het ondersteunen van mensen met een hulpvraag, past niet bij mijn visie op zorg. Daarom ben ik gaan werken in het bedrijfsleven en heb me daar veelal beziggehouden met mensen in ontwikkeling. Wel altijd in een ondersteunende of adviserende rol. Het boeit mij enorm dat het niet de context is waardoor mensen vastlopen maar de innerlijke patronen die iemand belemmeren. De context zorgt slechts voor de “trigger.” Inzicht geven hierin maakt mij oprecht gelukkig, omdat op deze manier mensen echt vooruitkomen. Deze benadering komt grotendeel uit de psycho-analytische theorie maar is in de loop der jaren aangevuld met vele andere invloeden.

  Mijn eigen ontwikkeling is erg belangrijk in dit vak, daarom besteed ik daar veel aandacht aan door zelf cursussen, opleidingen of over nieuwe onderwerpen te lezen.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: P3nl.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.