0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Rienk Spoelstra

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Ik begrijp dat de stap naar hulp niet altijd gemakkelijk is. Samen met jou wil ik zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om weer verder te kunnen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de mens over de kracht beschikt om dit te kunnen. Alleen heb je hier soms een zetje bij nodig.

  Ik werk, zoals veel psychologen, eclectisch. Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van methoden uit de diverse theoretische referentiekaders. Afhankelijk van jouw klacht, jouw persoonlijke wensen, draagkracht en hulpvraag, zal ik – in overleg met jou – de best passende behandeling kiezen. In die behandeling kunnen elementen zitten uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), enz.

  Ik beschik over een ruime ervaring in het werken met jongeren en volwassenen, onder andere rond werkgerelateerde problematiek zoals burn-out, stressklachten en conflictsituaties. Daarnaast heb ik zowel met jongeren als volwassenen gewerkt op het gebied van angst, sociale angst, faalangst, fobieën, onzekerheid en zelfbeeld, trauma, relatieproblematiek en depressie.

  Volwassenen, jongeren en kinderen kunnen bij mij terecht voor:
  • Psychologische onderzoeken
  • Individuele therapie/coaching
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie

  Ben je op zoek naar een nuchtere psycholoog die zijn werk en jou uiterst serieus neemt, maar waarbij het niet verboden is om zo nu en dan eens te lachen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ben je op zoek naar zweverigheid en een hoog ‘geitenwollensokkengehalte’, dan ben ik niet de juiste keus.

 • Over mij

  Mijn naam is Rienk Spoelstra. Ik ben woonachtig in Zwolle. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in twee richtingen namelijk; Klinische en Ontwikkelingspsychologie.

  Ik begrijp dat de stap naar hulp niet altijd makkelijk is. Samen met jou wil ik zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om weer verder te kunnen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de mens over de kracht beschikt om weer verder te kunnen. Alleen heb je hier soms een zetje bij nodig. Je kunt bij mij terecht voor psychologische onderzoeken, individuele therapie/coaching (zowel kinderen, jongeren en volwassenen), relatie-en gezinstherapie. In het geval van een opgelopen trauma behoort EMDR ook tot de mogelijkheden.

  Naast mijn interesse in de psyche van de mens ben ik een groot sportfanaat. Om deze reden ben ik ook de studie ‘Human Movement Sciences: Sport, Exercise & Health’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam gaan volgen. Hierdoor heb ik ook de nodige kennis van voeding, beweging en de wisselwerking van deze componenten op het lichamelijk en geestelijk functioneren.

  Ben je op zoek naar een nuchtere psycholoog die zijn werk en jou uiterst serieus neemt, maar waarbij het niet verboden is om zo nu en dan eens te lachen dan ben je bij mij aan het goede adres. Ben je op zoek naar zweverigheid en een hoog ‘geitenwollensokkengehalte’ dan ben ik niet de juiste keus.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten zijn € 98 per uur (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd).
  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 105 per uur (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd).
  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching zijn 132 euro per uur exclusief btw.
  De kosten voor coaching buiten kantoortijden zijn € 142 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Daar staat tegenover dat het fiscaal aftrekbaar kan zijn. Dat kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding door de zorgverzekeraar. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Direct-relatietherapie valt onder Direct-psycholoog. Voor meer informatie over (onder andere de kosten van) individuele gesprekken kunt u de website www.direct-psycholoog.nl bezoeken.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch en per chat bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur. Ga naar onze site https://www.direct-psycholoog.nl voor de chat of bel telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.

  Direct-relatietherapie is onderdeel van Direct-psycholoog.