0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Sonja Tielman

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Het kan zijn dat je na een tijd vastloopt in je relatie, of je bent elkaar gewoonweg in de alledaagse hectiek kwijt geraakt. Het kan ons allemaal overkomen. Elke relatie kent zijn ups en downs en iedereen heeft wel eens ruzie. Dat is ook gezond. Maar heb je het gevoel dat je het niet meer volhoudt, dat de relatie teveel negatieve energie geeft, dan is het goed er iets mee te doen. Wacht dan ook niet te lang, een aantal gesprekken kan dan een waardevolle investering zijn. We starten altijd met een grondige intake om zowel de huidige situatie alsook de achtergrond van jullie beiden in kaart te brengen. We gaan zoeken naar achterliggende patronen die niet helpend zijn en werken aan contact herstel. Ik nodig jullie graag uit om kennis te maken.

  Mijn naam is Sonja Tielman en ik werk als relatiepsycholoog en coach sinds 2005. Mijn studie deed ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna heb ik mij verder geschoold in gedragstherapie en systeemtherapie. Ik heb kort gewerkt in de reguliere zorg maar liep op tegen de vele administratie en wachtlijsten . Ik houd zelf meer van korte lijnen en to the point. Als je de stap neemt om hulp te zoeken is het fijn als je ook direct geholpen kan worden zodat je niet verder vastloopt. Daarbij merk ik steeds weer dat ieder mens en iedere relatie uniek is. Er ligt daarin voor mij een uitdaging om samen uit te zoeken wat voor jullie helpend is. Inmiddels heb ik veel ervaring opgebouwd en werk ik eclectisch, d.w.z . dat ik diverse technieken gebruik om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

  Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor coaching. Ik heb voor bedrijven gewerkt als psycholoog, coach en als assessor. Ik ben lid van het NIP als psycholoog NIP.

  Doelgroep: clienten vanaf 16 jaar.
  Werkzaamheden:

  • Relatieproblemen
  • Interculturele relaties
  • Begeleiding /steun bij mantelzorg
  • Begeleiding/steun bij echtscheiding en/of alleenstaand ouderschap

  Methodieken:

  • (Cognitieve) gedragstherapie
  • Relatietherapie
  • Steunende therapie
  • Inzichtgevende therapie
  • Drama therapie
  • Coaching
  • Competentiegerichte coaching
  • Online ondersteuning (Skype)
  • Oog voor diversiteit
 • Over mij

  We starten altijd met een grondige intake, zodat ik een goed beeld krijg van wie jullie zijn , wat voor hulp je zoekt en waar de mogelijkheden liggen. Ik maak gebruik van een breed scala aan kennis en ervaring om zo goed mogelijk aan te sluiten op jullie behoeftes en mogelijkheden.
  Ik word omschreven als toegankelijk, steunend en humoristisch op zijn tijd. Ik vind niet zo snel iets raar, heb een aantal jaar in buitenland gewoond en daardoor veel meer oog gekregen voor diversiteit. Ik heb ook affiniteit met stellen waarbij de zorg voor een speciaal kind een groot effect heeft op de relatie.
  Ik woon met mijn gezin met veel plezier in het bruisende Amsterdam. Ik houd van tuinieren en heb een passie voor theater, met name cabaret en improvisatie, hetgeen ik zelf ook jaren heb gedaan.

 • Kosten

  Zorgconsulten
  De kosten voor zorgconsulten zijn € 98 per uur (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 105 per uur (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching zijn 132 euro per uur exclusief btw.
  De kosten voor coaching buiten kantoortijden zijn € 142 per uur exclusief btw.

  De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De facturen van de consulten dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar. Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Dit kan zelfs financieel aantrekkelijker zijn dan vergoeding via de verzekerde zorg. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

  Ik lever onverzekerde zorg omdat ik mijn cliënten dan meer kan bieden: zo kan ik bureaucratie en wachttijden voorkomen, de kwaliteit van mijn dienstverlening hoog houden en uw privacy garanderen. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer minimaal en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij mij uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

  Coaching

  De kosten voor coaching zijn 132 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching buiten kantoortijden zijn € 142 per uur exclusief btw.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werkgerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken.

  Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.