0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Sultana Wahab

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Vaak is het moeilijk om hulp te vragen wanneer je worstelt met je relatie. Het is belangrijk dat er in een relatie liefdevol met elkaar om wordt gegaan en jullie je geborgen voelen bij de ander. Wat daarvoor nodig is, is om te leren naar elkaar te luisteren, leren woorden te geven aan je gevoelens en verlangens en vrijuit te kunnen communiceren. Ook is het belangrijk om gezien te worden in je goede bedoelingen en valkuilen van elkaar te accepteren. Tijdens de relatietherapie sessies leren jullie samen aandacht te geven aan deze vaardigheden. Jullie geven elkaar meer kracht en bouwen aan een sterkere, liefdevollere relatie.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Werkwijze

  Middels gesprekken en huiswerkopdrachten wordt er gewerkt aan meer aandacht voor elkaar en meer kracht en steun voor elkaar. Hierbij zal de focus vooral liggen op dichter bij elkaar komen en elkaars gedragingen beter begrijpen.

  Ik gebruik voor de behandeling de oplossingsgerichte benadering in combinatie met cognitieve gedragstherapie. De oplossingsgerichte benadering legt de focus niet op het probleem maar juist op de oplossing. Hierbij gaan wij samen kijken wat de beste oplossing is voor het knelpunt in jullie relatie. Iedere relatie is anders en iedere persoon is uniek. Daarom vind ik het als behandelaar erg belangrijk dat jullie als cliënten actief op zoek gaan naar een oplossing die voor jullie werkt. Hierbij zal ik als behandelaar nauw meekijken, u verder motiveren hierin en handvatten geven hoe dit in jullie relatie toe te passen.

  Daarnaast gebruik ik elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT). Hierbij leg ik de nadruk op de negatieve aannames en gedachten die jullie als partners (onbewust) over elkaar hebben. Aangezien gedachten, veronderstellingen en overtuigingen een grote invloed hebben op ons gevoel en gedrag, kunnen problemen daardoor in stand gehouden worden. Samen gaan we deze negatieve aannames ombuigen naar meer motiverende en positieve gedachten. Automatisch zal dit ook jullie gevoelens en gedrag veranderen richting het positieve in jullie relatie.

 • Over mij

  Zelf kom ik uit een warm gezin en zijn wij oorlogsvluchtelingen. Toen mijn ouders net in Nederland waren hadden ze veel last van trauma’s. Doordat ze psychologische hulp kregen hebben ze geleerd om hun problemen beter los te laten en op te lossen. Als gezin hebben we ervaren hoe zinvol het krijgen van hulp is. Hierdoor heb ik het als kind al leuk gevonden om naar mensen te luisteren en te helpen waar ik kan. Ik ben altijd al een echt mensen-mens geweest en het heeft me aangetrokken om te helpen als iemand het moeilijk heeft. Dat is de reden dat ik heb gekozen om psycholoog te worden. Doordat ik als kind ook in de schoenen van mijn cliënten heb gestaan, kan ik me goed in hen verplaatsen.

  In mijn vrije tijd ontspan ik graag met een boek of een leuke serie. Ook vind ik het heerlijk om te ontspannen in het water. Afspreken met vrienden en familie is voor mij heel belangrijk. Na een lange werkdag ga ik graag naar huis om op de bank te zitten met mijn twee kinderen en man. Naast tijd voor mijn gezin vind ik tijd voor mezelf ook erg belangrijk. Vaak ga ik dan even wandelen, zwemmen of afspreken met vrienden.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: erisietsmisgegaan.nl.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.