0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur

Update

Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk dat mensen nog face to face gesprekken kunnen krijgen. Lees hier hoe Direct psycholoog hiermee om gaat.

volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Drs. Thomas Martina

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Ik ben Thomas Martina. Na het behalen van mijn Master Klinische Psychologie aan de Open Universiteit, ben ik als behandelaar aan de slag gegaan in de Basis-GGz. Daarnaast heb ik ruime ervaring het begeleiden en coachen van jongeren en volwassenen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je kunt bij mij terecht voor zowel gezins-, relatie-, als individuele therapie voor problematiek op allerlei gebieden. Ik maak gebruik van verschillende bewezen effectieve technieken om jou weer op weg te helpen.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  Ben je vastgelopen in je relatie en komen jullie er samen niet meer uit? Dan is het van belang om tot de kern van het probleem te komen en weer helder en duidelijk met elkaar te communiceren over elkaars wensen, behoeften en verwachtingen. Ook kan er sprake zijn beschadigd vertrouwen en onopgeloste emoties die het herstel binnen een (gezins)relatie in de weg staan.
  Als relatietherapeut ondersteun ik jullie, zodat iedereen de ruimte krijgt om op tafel te leggen wat een gezonde relatie met elkaar in de weg staat. Daarbij is het van belang ervoor te zorgen dat jullie niet verzanden in verwijten, maar elkaar oplossingsgericht benaderen en (opnieuw) een basis met elkaar te leggen. Bij relatie- en gezinstherapie zijn de sessies slechts een onderdeel van het traject. Ook in de thuissituatie gaan jullie via opdrachten aan de slag met het rechtzetten van de verhoudingen en opnieuw leren communiceren met elkaar.

  Ik heb een brede ervaring in het behandelen en begeleiden van koppels en gezinnen. In mijn behandelsessies staan jullie centraal. Vanuit jullie situatie kijken we naar effectieve strategieën om jullie weer op weg te helpen .

  Je kunt bij mij terecht voor:

  • Relatietherapie
  • Opvoedingsvragen
  • Gezinstherapie

  Een greep uit de gebruikte behandelvormen:

  • Cognitieve Gedragstherapie
  • EMDR
  • Schematherapie
  • Acceptance en Commitment Therapie
  • Inzichtgevende therapie
  • Emotonionally Focused Therapy
  • Rational Emotive Therapy
 • Over mij

  In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Ik kan enorm genieten van de rust en ruimte om mij heen. Ik ben opgegroeid op CuraÒ«ao en heb in verschillende landen gewoond. Samen met mijn gezin woon ik in Almere-Oosterwold, midden in de nieuwe natuur.

  Vanaf jongs af aan ben ik altijd geïntrigeerd geweest door menselijk gedrag. Wat drijft een mens tot bepaalde gedachten en beslissingen, hoe komt het dat mensen totaal verschillend kunnen reageren op dezelfde situatie en hoe krijg je mensen zover (of zij zichzelf) om het beste uit zichzelf te halen?

  Dit heeft ertoe geleid dat ik psychologie ben gaan studeren. Vervolgens heb ik ervaring opgedaan binnen zowel de Basis-, als de Specialistische GGZ. Verder heb ik meerdere jaren ervaring in het begeleiden van individuen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, performance management en het geven van trainingen aan groepen.

  Willen jullie de problemen binnen jullie relatie eindelijk oplossen en zoeken jullie iemand die jullie in dit proces begeleidt, dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres. Met een gezonde dosis humor, compassie en directheid sta ik jullie in alle vertrouwelijkheid bij.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: P3NL.

 • Kosten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 105,25 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,76 per uur
  (45 minuten consult en 15 minuten indirecte tijd) btw-vrij.

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit verslaglegging, administratie en voorbereiding.

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 141 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 147 per uur exclusief btw.

  Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basis-GGZ. De facturen dient u dan ook zelf te betalen en kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

  Daar staat tegenover dat de kosten fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De gesprekken kunnen dan vallen onder specifieke zorgkosten, mits er sprake is van een verwijsbrief door een huisarts. Deze verwijzing moet dan zijn op basis van ‘psychisch lijden’. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie vallen onder specifieke zorgkosten.

  Eigen bedrijf
  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-relatietherapie.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.