0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Therapeut Caressa Bons

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk of online
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Of je nu 1 maand of meerdere jaren samen bent, een relatie kan vele uitdagingen met zich mee brengen. Het aangaan, intensiveren en behouden van relaties kan lastig zijn. Het kan al best wel ingewikkeld zijn om je eigen behoeftes, wensen en uitdagingen te begrijpen en een ander heeft dat hoogstwaarschijnlijk net zo goed. Dit verenigen, uitspreken en mee aan de slag gaan is soms lastig om samen voor elkaar te krijgen. Graag kijk ik dan ook, zonder oordelen en ‘aanvallen’, mee en ondersteun daar waar jullie er samen niet uit (lijken te) komen.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  In relaties ontstaan bepaalde patronen en valkuilen waar veelal op teruggevallen wordt. De reactie van de een wordt dan vaak versterkt door de ander en andersom. Hierdoor kun je bij elkaar ‘gevoelige snaren’ raken, veel verwijten uitspreken, minder goed communiceren, ruzie maken of het niet meer zoeken van toenadering bij elkaar. Hierdoor kunnen we ons vervolgens onbegrepen of niet veilig voelen, terwijl het tegenovergestelde vaak datgene is wat we zoeken en nodig hebben in een relatie.

  Verandering is pas mogelijk als het patroon of patronen gezien worden. Ik probeer dit ‘op te sporen’ en te onderzoeken om een andere dynamiek in de relatie te krijgen én hierdoor de verbinding (terug) te vinden. Ook al is het vaak moeilijk om hulp te vragen en te zoeken wanneer de relatie niet lekker loopt, het is de moeite waard. Wanneer bepaalde (communicatie)-patronen duidelijk zijn leer je elkaar en jezelf (nog) beter kennen en dat ‘geeft lucht’ in jullie relatie en in je hoofd. Veelal vallen er dingen op zijn plek en deze inzichten kunnen vele deuren openen.

  Vaak is het door drukke levens en vele verplichtingen lastig om therapie in te plannen. Dan biedt online relatietherapie de uitkomst! Dit heeft als voordelen dat het plaats kan vinden wanneer het jullie uit komt, jullie niet in een (drukke) wachtkamer hoeven te zitten, er geen wachtlijsten zijn en jullie alleen internet nodig hebben. Jullie bepalen zelf hoe het contact plaatsvindt. Via videobellen, Skype, Teams of Google Meet.

  In de online relatietherapie werk ik met een mix aan gesprekstechnieken en oefeningen. Zoals Cognitieve Gedragstherapie, Emotion Focused Therapy, Acceptance en Commitment therapy en Relationeel Emotieve Therapie. Iedereen is anders en therapie is dan ook maatwerk. Ik focus op wat degene(n) die hulp vraagt/vragen nodig heeft/hebben.

 • Over mij

  Ik ben Caressa Bons, HBO psychologe en ondernemer. Na mijn studie heb ik langere tijd gewerkt en veel ervaring opgedaan in de specialistische GGZ in Nederland. Vervolgens heb ik deze opgedane kennis en ervaring in kunnen zetten bij verschillende opdrachten in Londen. Een hele toffe stad waar ik met veel plezier heb mogen wonen en werken. Na 2 jaar in Londen te hebben gewoond ben ik weer terug gekomen naar Nederland en ben ik als ZZP’er gestart. Ik mag als ZZP’er veel mensen helpen en dat is wat ik het liefste doe. Ik houd van mijn vak en ik ben trots op wat er bereikt wordt in de mooie samenwerkingen die ik met opdrachtgevers en met cliënten aan ga.

  Naast het coachen en behandelen van zeer uiteenlopende problematiek werk ik tevens als begeleider via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hierin ervaar ik dat het bieden van praktische hulp in combinatie met hulp op het psychisch functioneren een mooie ‘match’ is. Soms is het niet nodig om alleen ‘te praten’ maar ook om dingen te regelen en gewoonweg te doen. Gedurende mijn carrière/leven ben ik in contact geweest met veel mensen die ‘vast zitten’ door de grote druk van de maatschappij of de druk die men zichzelf oplegt. Deze contacten hebben mij nog gevoeliger gemaakt voor de uitdagingen, twijfels en lijden van anderen. Veel mensen ervaren een gevoel dat zij alles alleen moeten doen en op moet lossen. Dit gevoel ontstaat snel wanneer we door problemen stress ervaren. Wat vervolgens zich kan uitten in gevoel van onbegrip en/of eenzaamheid. In mijn behandeling, begeleiding en coaching probeer ik dan ook meer naast mensen te staan en een duwtje in de juiste richting te geven. Het krijgen van hulp, een luisterend oor, positievere gedachten én ruimte voor zelfontwikkeling zijn dingen waar ik graag aan werk in mijn therapie. Ik haal de drempels weg die mensen zichzelf hebben opgelegd waarna er een wereld open kan gaan.

  Ik tracht een vertrouwelijke omgeving te creëren, waar mensen de ruimte en acceptatie vinden om hun (gezamenlijke) uitdagingen te delen en waar mogelijk aan te gaan. Ik bied een mix aan diensten en methodieken aan, passend bij de situatie en de wensen en klachten. Geen klacht, probleem of gedachte is raar of gek. Ik geef de ruimte om dit te onderzoeken en te leren hoe hier anders of beter mee om te gaan.

  Gezien ik ten allen tijden een vertrouwelijke omgeving wil creëren vind ik privacy erg belangrijk. Bekijk mijn privacyverklaring.

  Bij klachten vind ik het belangrijk dat cliënten eerst met mij in gesprek gaan. Wanneer wij samen de klacht niet kunnen oplossen dan kan er een klacht ingediend worden bij: solopartners.

 • Kosten

  Zorgconsulten Therapeuten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 106,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit voorbereiding, uitwerktijd, verslaglegging en administratie.

  Coaching tarieven Therapeuten

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 142 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 146 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.