0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Therapeut Charel van de Kooij

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

Relaties zijn niet altijd even makkelijk. Liefde brengt nu eenmaal uitdagingen met zich mee. Voor de meeste van ons geldt dat degene van wie we het allermeest houden, degene die ons kan (of kon) laten zweven, ook degene is die ons weer met een smak op de grond kan doen belanden.

In de loop van een relatie kunnen partners tegen verschillende soorten problemen aanlopen. Wanneer het conflict aan de voorkant niet goed kan worden opgelost ontstaat er een vicieuze cirkel. Hoe graag partners ook willen, het lukt hen niet om er samen uit te komen omdat zij vast zitten in de bestaande dynamiek van de relatie. Gevoelens die hierbij komen kijken zijn machteloosheid, schaamte, schuldgevoel en angst om de ander te verliezen en dat is volkomen normaal. Als mens hebben we immers allemaal de diepgewortelde behoefte om ons gelieft te voelen.

Wanneer jullie zelf niet tot een oplossing komen kan het helpen om een onpartijdige professional in te schakelen. In mijn therapie werken we samen aan het blootleggen van jullie schadelijke patronen en komen we tot de kern van de pijnpunten om vervolgens in alle openheid dichter tot elkaar te komen en de emotionele band tussen jullie te versterken.

De drempel om in relatietherapie te gaan lijkt soms hoog. De ervaring leert echter dat veel stellen wilde dat ze de stap eerder hadden gezet.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  In mijn sessies werk ik vanuit het gedachtengoed van Emotional Focused Therapie (EFT), Intergrative Behaverioal Couples Therapy (IBCT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

  Iedere relatie is uniek. Ieder traject wordt daarom op maat aangeboden. In de praktijk bestaat een traject daarom vaak uit een combinatie van verschillende methodieken. Niet de techniek, maar jullie als partners staan centraal.

  Een traject begint met een uitgebreide intake en kennismaking. Het aantal sessies dat nodig is kan verschillen per stel. Gemiddeld zijn dat 5 tot 10 sessies. Vragen? Ik kom graag met jullie on contact.

 • Over mij

  Mijn naam is Charel van de Kooij. Liefde en relaties hebben mij altijd mateloos geboeid. Het was voor mij daarom een logische stap om na mijn reguliere therapeuten opleiding verdere verdieping te zoeken in het werk met stellen. Ik geloof niet dat je hoeft te berusten in de volkswijsheid dat langdurige relaties onvermijdelijk uitgeblust en saai worden en ben ook in mijn eigen relatie altijd onderweg om te blijven verbinden en het vuur warm te houden.

  Ik heb mijn praktijk Met hoofd, hart en handen opgezet vanuit de wens mensen te helpen (weer) voluit te kunnen leven en hun doelen te verwezenlijken ongeacht de situatie waar men zich in bevindt of de dingen die zij hebben meegemaakt. Als therapeut sta ik zonder oordeel naast jullie. Ik werk vanuit de waarden: gelijkwaardigheid, compassie, aandacht, onvoorwaardelijke acceptatie en betrokkenheid.

  Als persoon voel mij het fijnst aan zee of in de bergen. In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport, wandel ik graag met mijn honden en breng ik veel tijd door met mijn dierbaren. Naast relatietherapie werk ik 1-op-1 met cliënten in psychosociale therapie en organiseer ik mindfulness meditatie avonden.

  Ik vind privacy belangrijk. Bekijk mijn privacy verklaring.

 • Kosten

  Zorgconsulten Therapeuten

  De kosten voor zorgconsulten tijdens kantoortijden zijn € 106,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De kosten voor zorgconsulten buiten kantoortijden zijn € 109,50 per uur btw-vrij (gemiddeld 45 minuten consult en gemiddeld 15 minuten indirecte tijd).

  De indirecte tijd bestaat o.a. uit voorbereiding, uitwerktijd, verslaglegging en administratie.

  Coaching tarieven Therapeuten

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 142 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 146 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.