0513 48 58 55bereikbaar van ma t/m vr 8.45 - 17.00 uur
volg teaser xs
volg teaser lg
volg teaser lg
volg teaser lg

Therapeut Charel van de Kooij

Vind bij Direct-relatietherapie de relatietherapeut die bij u past!
 • Geen wachtlijst
 • Persoonlijk advies
 • Korte lijn therapeut
 • Deskundig afsprakenbureau
Meer voordelen

In het begin van de relatie ervaren we vaak hevige gevoelens van verliefdheid. Bijna alles is leuk en we zijn voornamelijk gefocust op de ander. Dit is volkomen normaal alleen hebben we hierdoor weinig oog voor de verschillen tussen beiden. Eigen behoefte, voorkeuren, persoonlijkheid, waarden en normen worden makkelijker aan de kant gezet en we passen ons aan om bij de ander te kunnen zijn.

Na verloop van tijd kan de dynamiek tussen partners echter veranderen waardoor de verschillen die vroeger geen problemen veroorzaakte als minder prettig ervaren worden. Wanneer partners moeite hebben met deze verschillen kunnen zij hun ‘ik’ in de ‘wij’ verliezen.

Ongevraagd aanpassen, op eieren lopen, conflicten vermijden, blijven hangen in welles-nietes, niet komen tot een compromis of schuldgevoel, omdat men iets anders wil dan de partner maken onderdeel uit van dit proces. Door de onderlinge strijd die ontstaat polariseren de standpunten op onveranderbare verschillen en komt men niet of slecht toe aan problemen die wel kunnen worden opgelost. Daarbovenop kunnen er vervelende communicatiepatronen ontstaan met negatieve emoties als gevolg.

 • Algemeen
 • Over mij
 • Kosten
 • Contact
 • Algemeen

  In de sessies gebruik ik technieken uit Emotional Focused Therapie (EFT) , Intergrative Behaverioal Couples Therapy (IBCT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

  Zo kijken we samen naar de verschillen binnen de relatie en zoeken we naar een manier om hier constructief mee om te gaan, waarbij trouw blijven aan je eigen waarden een belangrijk onderdeel is. In dit proces is het belangrijk dat partners weer aansluiting bij elkaar vinden en leren omgaan met hun eigen emotionele ongemak. Op deze manier halen jullie de strijd uit de relatie en ontstaat er een goede basis om door te bouwen en samen te werken aan het oplossen van problemen en het verbeteren van de communicatie. Ipv van tegen elkaar werken partners nu met elkaar.

 • Over mij

  Zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door liefde, relaties en seksualiteit. Uit eigen ervaring weet ik dat liefde en relaties een prachtige ingang kunnen zijn voor groei en zelfontwikkeling. Helaas gaat dat meestal niet vanzelf. Als Relatietherapeut probeer ik dit proces te faciliteren. Ik sta zonder oordeel naast jullie en werk vanuit de waarden: gelijkwaardigheid, compassie, aandacht, onvoorwaardelijke acceptatie en betrokkenheid.

 • Kosten

  Coaching tarieven Therapeuten

  De kosten voor coaching en mediation tijdens kantoortijden zijn € 136 euro per uur exclusief btw.

  De kosten voor coaching en mediation buiten kantoortijden zijn € 141 per uur exclusief btw.

  Onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen

  De kosten van onderzoeken, assessments, presentaties en trainingen zijn op aanvraag.

  Hebt u een eigen bedrijf, dan kunt u met uw boekhouder of accountant overleggen of u de kosten van de gesprekken fiscaal kunt aftrekken onder beroeps- of bedrijfskosten. Er moet dan wel sprake zijn van problemen/klachten die werk-gerelateerd zijn. Mogelijk kunt u dan ook de btw terugvragen en de reis- en verblijfskosten aftrekken. Controleer bij uw boekhouder of accountant of bel de belastingdienst wanneer u wilt weten of de kosten in uw situatie fiscaal aftrekbaar zijn.

 • Contact

  Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0513-48 58 55.

  Wanneer u contact zoekt buiten deze tijden kan u ons mailen op info@direct-psycholoog.nl dan nemen wij op zeer korte termijn contact met u op.